Read about the Great Fleets Across America
Subscribe

School Bus Fleet Magazine Forums
School Bus Fleet Magazine Forums
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Professional Garage
 Enter Forum: Professional Garage
 06 IC 365 won't start when left on Accessory
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

1983ChevroletWayne
Senior Member

Canada
165 Posts

Posted - 07/13/2014 :  4:15:55 PM  Show Profile  Reply with Quote
Hey guys,

We have a 06' IC that will not start if left in the Accessory position for a few minutes (on the key switch), but will start fine if shut off normally. The guys at the shop have wired a push button under the dash to start the bus directly, just in case the bus is ever left stranded because of this issue.

All fuses in the side panel seem to be good. both ignition #1 & #2 relays have been replaced as well as both body solinoids, and key switch. Any ideas?

One mechanic said that the voltage dropped to about 8 volts when this occurred, but when you start the bus normally (key in off position then start) it has 12-13 volts. Seems like something is draining power really quickly on the accessory side of things.


Edited by - 1983ChevroletWayne on 07/15/2014 03:03:10 AM

1983ChevroletWayne
Senior Member

Canada
165 Posts

Posted - 07/18/2014 :  02:50:48 AM  Show Profile  Reply with Quote
Problem seems to be boiling down to a relay in the side panel, but the guys can't figure out which one. When the relays are tapped with a screwdriver and the key is held to the start position it will start.

Formerly "83ChevroletWayne"



Pic courtesy of: "schoolbusdriver.org"
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
 


School Bus Fleet Magazine Forums © 2013 School Bus Fleet Magazine Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000