School Bus Fleet Magazine Forums
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Professional Garage
 Enter Forum: Professional Garage
 c2 def heater relay
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

dsalinas1939
Top Member

USA
834 Posts

Posted - 02/13/2019 :  10:08:23 AM  Show Profile  Reply with Quote
i have code 3563 and i am trying to locate the def heater relay to do some testing but cant figure out where it is does anyone no where that relay is located

dsalinas1939
Top Member

USA
834 Posts

Posted - 02/13/2019 :  10:24:39 AM  Show Profile  Reply with Quote
got it
Go to Top of Page

dsalinas1939
Top Member

USA
834 Posts

Posted - 02/13/2019 :  11:27:25 AM  Show Profile  Reply with Quote
ok i found the relay i only have 4 volts to the relay now the diagram says there are three line heater relays but i only see one i have power to the fuse i have power coming out of fuse but the wire coming from the fuse goes back into the big harness and not right to the relay does anyone no where it goes before i start riping the harness apart
Go to Top of Page

buster133
Advanced Member

USA
489 Posts

Posted - 02/13/2019 :  2:02:00 PM  Show Profile  Reply with Quote
What year is the bus? I usually find a broken wire or two under the bus within a foot or so of the 86 and 53 pin connectors on the DCU.

[URL=http://s7.photobucket.com/user/buster133/media/6f2e0703-1970-4ac9-bb1f-b6b9d7c12297_zps1741e113.jpg.html][/URL]
Go to Top of Page

Bluenozer
Senior Member

Canada
103 Posts

Posted - 02/14/2019 :  02:51:00 AM  Show Profile  Reply with Quote
you have the three pdms(fuse boxes) on driver side fender , the harness from frame to these usually find one power wire that turns into 4 or 5 wires that feed these pdms, shouldn't be in the ATD harness due to the fact of the voltage to your relay being low

OEM trained in wiring and all engine platforms for 20 years
Go to Top of Page

dsalinas1939
Top Member

USA
834 Posts

Posted - 02/14/2019 :  04:33:05 AM  Show Profile  Reply with Quote
yes its a 2013 with the three fuse boxes i opened up the three big harnesses coming from the fuse boxes and right where it y's off there is a splices with three wires they where badly corroded cut it out resoldered and shrink wrapped cleared codes test drive good to go thanks guys
Go to Top of Page

buster133
Advanced Member

USA
489 Posts

Posted - 02/14/2019 :  07:56:49 AM  Show Profile  Reply with Quote
I just had one pull in this morning with the same issue. Ended up finding a broken wire in the loom right below the third fuse block. That harness had rubbed the inside edge of the fiberglass fender. This is when a pic would be useful

[URL=http://s7.photobucket.com/user/buster133/media/6f2e0703-1970-4ac9-bb1f-b6b9d7c12297_zps1741e113.jpg.html][/URL]
Go to Top of Page

dsalinas1939
Top Member

USA
834 Posts

Posted - 02/14/2019 :  08:34:00 AM  Show Profile  Reply with Quote
yeah minw was water issue with corrotion i would have put pictures of location it was rigth near the shock where the harness y's off but i dont no how to post pictures here
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
 


School Bus Fleet Magazine Forums © 2017 School Bus Fleet Magazine Go To Top Of Page
This page was generated in 0.06 seconds. Snitz Forums 2000