Read about the Great Fleets Across America
Subscribe

School Bus Fleet Magazine Forums
School Bus Fleet Magazine Forums
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Professional Garage
 Enter Forum: Professional Garage
 c2 alt guage show 7 volts on dash
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Fort La Bosse
Active Member

33 Posts

Posted - 06/06/2013 :  2:25:21 PM  Show Profile  Visit Fort La Bosse's Homepage  Reply with Quote
hi c2 06 alt light on shows 6-7 volts on dash check engine light on but is charging 14.2 at battery anf fuses

tigger2
Advanced Member

USA
284 Posts

Posted - 06/07/2013 :  09:18:57 AM  Show Profile  Reply with Quote
under bus on drivers side are two wires one hot and one ground that use pass throughs to go through the floor and to the main power for the cab chck both sides of these wires for voltage consitant with that at battery. the top is behind the kick plate just under the front of the switch cabinet. under the switch plate is a P.D.M. for the cab and some of the body proper.
Go to Top of Page

Fort La Bosse
Active Member

33 Posts

Posted - 06/10/2013 :  06:10:52 AM  Show Profile  Visit Fort La Bosse's Homepage  Reply with Quote
wire corroded off positive cable going to the floor repaired wire same thing , has 14 at the top connections any other thoughts thanks
Go to Top of Page

tigger2
Advanced Member

USA
284 Posts

Posted - 06/10/2013 :  10:40:31 AM  Show Profile  Reply with Quote
On the front of the firewall drivers side are two studs that pass though the cab, look inside to see which studs have wires and then look outside. I have had to put both wires on the same stud to repair bad cab grounds. Also check the ground wire under the floor next to the hot feed passthrough for corrosion as well as the frame to body ground strap somewhere behind the battery box. C-2's are notorious for ground problems.
Go to Top of Page

Fort La Bosse
Active Member

33 Posts

Posted - 06/12/2013 :  2:41:40 PM  Show Profile  Visit Fort La Bosse's Homepage  Reply with Quote
checked all of them cleaned and tighten more info battery light on shows 5.5 off to 7.2 running on volt display intake heater light flashing check engine light on everything else works great have 14.2 volts at all fuses inside and out on fender no other problems can there be problem with dash? thanks for all your help mike
Go to Top of Page

Fort La Bosse
Active Member

33 Posts

Posted - 06/12/2013 :  2:44:12 PM  Show Profile  Visit Fort La Bosse's Homepage  Reply with Quote
also dash quits working then comes back on
Go to Top of Page

haroldhedd
New Member

7 Posts

Posted - 12/22/2013 :  11:26:06 AM  Show Profile  Visit haroldhedd's Homepage  Reply with Quote
Did you find the problem?
Go to Top of Page

Fort La Bosse
Active Member

33 Posts

Posted - 01/14/2014 :  07:44:07 AM  Show Profile  Visit Fort La Bosse's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by haroldhedd

Did you find the problem?

Go to Top of Page

Fort La Bosse
Active Member

33 Posts

Posted - 01/14/2014 :  07:46:53 AM  Show Profile  Visit Fort La Bosse's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by haroldhedd

Did you find the problem?

wire xcorroded in wire harness from junction block to engine
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
 


School Bus Fleet Magazine Forums © 2013 School Bus Fleet Magazine Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000