Read about the Great Fleets Across America
Subscribe

School Bus Fleet Magazine Forums
School Bus Fleet Magazine Forums
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Professional Garage
 Enter Forum: Professional Garage
 At545 tramission question
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Mark23290
Senior Member

United States
67 Posts

Posted - 03/10/2013 :  09:47:18 AM  Show Profile  Reply with Quote
Ok I've been having issue after issue with this bus.

It has been idiling rough while in gear and foot on the brake and takes a few seconds before it takes off and runs fine.

Friday backing up the tranny squealed and slipped and acted like the brakes was on.
Checked the fluid and it shows full..

Get in it this morning and start it up move it around (cold) and it goes thru all the gears including reverse just fine.

I had a transmission cooler line leak that was fixed, could low fluid and the dipstick not reading right be my issue? Tranny was rebuilt about 3000k miles ago.

Could a bad electric vaccum regulator on it cause all the gerif? Or a bad torque converter?
Or do I have two seperete issues?

We don't have any reputable repair places around here so I've been trying to work on it myself. But it's looking more and more like a trip to International.

sob
Senior Member

USA
60 Posts

Posted - 03/11/2013 :  4:22:53 PM  Show Profile  Reply with Quote
Okay, a question or two. What Vintage,Make,Model,Engine and model of Trans. Maybe five, or perhaps I missed that. Low fuid could sure cause slipping.
Go to Top of Page

Derbybug
Active Member

USA
47 Posts

Posted - 03/12/2013 :  04:14:09 AM  Show Profile  Reply with Quote
See other post
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
 


School Bus Fleet Magazine Forums © 2013 School Bus Fleet Magazine Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000