Read about the Great Fleets Across America
Subscribe

School Bus Fleet Magazine Forums
School Bus Fleet Magazine Forums
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Professional Garage
 Enter Forum: Professional Garage
 T444E won't start again
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Helpinout
Active Member

11 Posts

Posted - 09/25/2012 :  5:03:26 PM  Show Profile  Visit Helpinout's Homepage  Reply with Quote
Have had off and on problems with starting and stalling. Now it won't start again. Flash code shows 543 (IDM faults not received) When I checked high pressure oil pressure, because of having problems there before, The pressure is 3500 cranking. Changed IPR and pressure sensor but still the same. What would cause this.

Thomasbus24
Administrator

USA
3251 Posts

Posted - 09/26/2012 :  03:29:50 AM  Show Profile  Reply with Quote
Anybody else thinking cam sensor?
Go to Top of Page

tigger2
Advanced Member

USA
267 Posts

Posted - 09/26/2012 :  04:38:58 AM  Show Profile  Reply with Quote
Is this unit a three box or one box engine? Three box units had a lot of trouble with the connectors on the ends of the harness that hooked all three boxes together, if you take apart the connectors you can use a pick or small pin to push the three small fingers of the contacts in to grip the pins better. If a one box the power connector from the unit to the ecm would hold water and rot the power pin off in the ecm, pin is on the bottom row 3 or4 from left i think it's been a while since one of mine had that trouble. The green goo would somtimes let enough juce through to run albeit poorly.
Go to Top of Page

Helpinout
Active Member

11 Posts

Posted - 09/28/2012 :  2:52:45 PM  Show Profile  Visit Helpinout's Homepage  Reply with Quote
I was thinking cam sensor too,but why is the pressure so high. I also checked the plug to the ECM, looks OK.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
 


School Bus Fleet Magazine Forums © 2013 School Bus Fleet Magazine Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000